Izvor: Blic, 11.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTB Bor traži pomoć Vlade

RTB Bor traži pomoć Vlade

BOR - Pregovori između predstavnika Sindikata i poslovodstva Rudarsko-topioničarskog basena 'Bor' sa predstavnicima Vlade oko povećanja plata i isplate zaostalih ličnih dohodaka počeli su juče u Vladi Srbije.

Rukovodstvo jedinstvene sindikalne organizacije, odnosno Štrajkački odbor RTB 'Bor' pre polaska na razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu održao je konferenciju za novinare. Tom prilikom istaknuti su zahtevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radnika koji su upućeni rukovodstvu RTB 'Bor' i koji će biti predstavljeni Vladi Srbije.

- Zahtevamo isplatu svih zaostalih plata, a od 1. septembra povećanje za 100 odsto, kao i redovnost u isplati. Tražimo da nam se obezbedi upošljavanje svih kapaciteta i razvoj i da se krene u postupak privatizacije. Ukoliko rukovodstvo ne ispuni naše zahteve, pokrenućemo inicijativu za njihovu odgovornost i smenu. Naš štrajk je isključivo socijalne prirode. U RTB 'Bor' nema dovoljno kvalitetnih ljudi za predstojeće reforme, i ako se Kombinat bakra zaustavi, staće razvoj čitave opštine i ovog dela Srbije i uslediće migracija stanovništva - rekao je Milan Jankucić, predsednik Sindikata Topionice i rafinacije bakra.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milutin Mitrović istakao je da do sada RTB nije imao ni adekvatnu podršku Vlade Srbije.

- Premijer Zoran Đinđić dva puta je bio u Boru, ali su to više bili promotivni skupovi jer obećanja nije ispunio - kaže on. E.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.