RT: Britanska preduzeća ignorišu antiruske sankcije – Tajms

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2023, 19:22

RT: Britanska preduzeća ignorišu antiruske sankcije – Tajms

 
Britanski proizvođači isporučuju Rusiji ključnu industrijsku opremu uprkos zapadnim sankcijama, objavio je u ponedeljak Tajms, pozivajući se na statistiku istraživačke grupe „Data Desk“.
Analiza trgovinskih podataka koju je izvela agencija pokazala je da uprkos tvrdnjama britanske vlade da je primenila „najstrože ekonomske sankcije ikada uvedene velikoj ekonomiji“, kompanijama iz Ujedinjenog Kraljevstva i dalje je dozvoljeno da izvoze opremu važnu za rusku industriju goriva i rudarstva. Podaci o izvozu pokazali su da podružnica građevinske kompanije „Hill & Smith“ nastavlja da isporučuje cevi koje se postavljaju na gasovode u Rusiji. „Hill & Smith“ je prošle godine saopštio da nema „direktne kupce ili dobavljače“ u Rusiji, navodi se u izveštaju. Mnogim drugim kompanijama sa sedištem u Velikoj Britaniji takođe je dozvoljeno da isporučuju Rusiji opremu za ključne oblasti industrije vađenja minerala, piše Tajms. Nakon početka sukoba u Ukrajini, Velika Britanija je pojačala sankcije Rusiji, zabranjujući nova ulaganja u zemlju i ograničavajući uvoz ruske nafte, uglja i zlata i izvoz ključnih industrijskih dobara, uz ostale mere. London je takođe zamrznuo 26 milijardi funti (33,4 milijarde dolara) imovine i rezervi koje pripadaju ruskoj državi od početka sukoba, navodi Banka Rusije.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.