RS: Prodat Glas za 1,9 miliona €

Izvor: B92, 26.Jan.2008, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Prodat "Glas" za 1,9 miliona €

Banjaluka -- Prodat državni udeo u tri preduzeća iz sastava "Glasa srpske" po ceni od 1,9 miliona evra.

U vlasništvu RS ostaće 13 odsto akcija u dnevniku zbog zakonskih ograničenja

Vlada Republike Srpske prihvatila je ponudu konzorcijuma "Nezavisnih novina" i "Integral inžinjeringa" za kupovinu državnog udela u ta tri preduzeća, po ceni od 3,8 miliona konvertibilnih maraka (1,9 miliona evra) i još 4,35 miliona KM (2,17 miliona evra) za investicije u naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri godine.

"Ovo je najbolja privatizacija u Republici Srpskoj (RS) posle prodaje 'Telekoma Srpske'", izjavio je ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković.

Dominantni udeo u konzorcijumu, 90 odsto, drže "Nezavisne novine", dok "Integral" ima 10 odsto udela.

U trci za kupovinu preduzeća iz sistema "Glasa" bio je i sarajevski "Avaz roto pres", ali njegova ponuda je odbačena pošto nije iskazao interes da je poboljša poslije početne ponude od 315 hiljada evra, smatrajući da je cena previsoka.

Ukupna vrednost preduzeća iz sastava "Glasa" procenjena je na 7,43 miliona konvertibilnih maraka (3,7 miliona evra), a na prodaju je bilo ponuđeno 49 odsto državnih akcija dnevnika "Glas Srpske" i po 62 odsto akcija "Glasa trgovine" (distributivna mreža i kiosci) i "Glasa grafike" (štamparije).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.