Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RFZO uplatio novac za plate zaposlenih u zdravstvu

BEOGRAD, 4. februara 2014. (Beta) - Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštio je u utorak da je u ponedeljak, 3. februara preneo sva potrebna sredstva za isplatu plata ugovorenom broju zdravstvenih radnika u svim zdravstvenim ustanovama.

"Kada će u zdravstvenim ustanovama doći do isplate plata, zavisi isključivo od samih zdravstvenih ustanova, odnosno nadležnih službi u tim ustanovama koje su zadužene za obračun i isplatu plata, odnosno ažurnosti zaposlenih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tim službama", navodi se u saopštenju.

Zaposlenima u zdravstvu, čije su plate iznad 60.000 dinara, smanjene su za visinu solidarnog poreza, a na osnovu Zakona o umanjenju plata zaposlenih u javnom sektoru.

Kako je saopštio RFZO, obračun umanjenja plata u nadležnosti je samih zdravstvenih ustanova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.