REM odobrio promenu vlasnika televizija O2 i Prva

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Dec.2018, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM odobrio promenu vlasnika televizija O2 i Prva

BEOGRAD - Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je rešenje da se promenom vlasničke strukture Prve televizije d.o.o. i Radio-difuznog preduzeća B92 a.d. iz Beograda ne narušava medijski pluralizam, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na sajtu REM-a objavljeno je da su ta preduzeća 11. decembra podnela prijavu promene vlasničke strukture.

"Promena, kako se navodi u rešenjima, sastoji se u tome što je novi vlasnik sa 100 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << udela, umesto društva Antenna Serbia BV iz Holandije koje je do sada indirektno bilo vlasnik, privredno društvo Kopernikus Corporation Ltd. sa Kipra", navodi se u saopštenju UNS-a.

U prijavi se navodi da su osnivači Kopernikus Corporation Ltd. sa Kipra Srdjan Milovanović sa 50 odsto vlasništva i Kopernikus Corporation BV iz Holandije sa ostalih 50 odsto, dok je vlasnik 100 odsto udela u kapitalu tog društva Srdjan Milovanović.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.