RASKRINKANA TAJNA AMERIČKA AGENDA: SAD pokušava da potkopa ekonomski potencijal ruskih kompanija

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 19:31

RASKRINKANA TAJNA AMERIČKA AGENDA: SAD pokušava da potkopa ekonomski potencijal ruskih kompanija

Amerika pokušava da potkopa ekonomski potencijal ruskih kompanija

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov je rekao da američke sankcije protiv ruskih kompanija predstavljaju diskriminatorni korak, usmeren na podrivanje ekonomskog potencijala tih kompanija.

- To je još jedan diskriminatorni korak Vašingtona, koji koristi sankcije kao glavni instrument za realizaciju svoje spoljne politike. Nema sumnje da su jednostrane mere SAD usmerene na 'podrivanje' ekonomskog potencijala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruskih kompanija - navodi se u saopštenju ambasadora.

Prema rečima Antonova, takav nekonstruktivan pristup ne doprinosi normalizaciji rusko-američkih odnosa.

- Ovakvi postupci su nezakoniti, jer nijedna zemlja nema pravo da ograničava trgovinsku i investicionu interakciju Rusije sa drugim članicama međunarodne zajednice - naglasio je ambasador.

On je takođe pozvao američke partnere da odustanu od pogrešne prakse neosnovanih optužbi i da deluju koristeći političko-diplomatske metode.

Amerika je uvela sankcije ruskim akcionarskim društvima "Aviazapčast", "Elekon" i kompaniji "Nilko grup" zbog toga što, prema mišljenju Vašingtona, krše američko nacionalno zakonodavstvo o neširenju oružja za masovno uništenje, objavio je Stejt department.

Da li smatraš da više znaš o digitalnim tehnologijama od svojih roditelja i nastavnika?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

SAD Amerika Rusija Vašington Ekonomija Politika

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.