Putnici poljubili vrata: Uprkos žalbama, komšije ne nameravaju da promene radno vreme

Izvor: B92, 26.Nov.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnici poljubili vrata: Uprkos žalbama, komšije ne nameravaju da promene radno vreme

Sarajevo -- Većina putnika koji s Međunarodnog aerodroma Sarajevo lete oko šest sati ujutro na aerodrom dolazi najmanje dva sata pre leta.

Ipak, tamo ih sve do pet sati dočekuju zatvorena ulazna vrata.

Snimak čitatelja portala Klix nastao u ranim jutarnjim časovima prikazuje veliku grupu ljudi koja na niskim temperaturama čeka ispred ulaza na aerodrom čije je radno vreme od pet sati do 23 sata po lokalnom vremenu.

Kako kaže Samra Pehilj, direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sektora upravljanja sistemima, Međunarodni aerodrom Sarajevo ne planira u skorije vrijeme da menja radno vreme, jer bi to iziskivalo dodatne troškove.

Ona savetuje da se informacije o radnom vremenu mogu naći na njihovoj veb-stranici, a da se registracija putnika vrši od pet sati ujutro do zatvaranja šaltera na poslednjem letu.

"Dakle, iako je prvi let u 6:10 sati, registracija putnika na tom letu počinje u 5:00. Pošto se radi o jednom letu, sasvim je dovoljno da se registracija počne sat pre leta", ističe Samra Pehilj.

Kako je portal i ranije pisao, sarajevski aerodrom jedan je od retkih u regionu koji ne radi 24 sata, što uzrokuje poteškoće i prilikom kašnjenja noćnih letova.

"Prilikom utvrđivanja radnog vremena aerodroma vrši se procena svih aspekata. Procjenjuju se potrebe, resursi (materijalni, ljudski, finansijski) i procenjeno je da je nepotrebno da aerodrom bude otvoren dva sata pre prvog leta, jer je mali broj putnika koji se registruju, a dodatni sat ranijeg otvaranja bi značio veće troškove za struju, grejanje, plate radnicima i drugo, tako da nema potrebe da Aerodrom bude otvoren pre pet sati", izjavila je Samra Pehilj.

Ipak, ističu da su im kvalitet usluge i zadovoljstvo putnika na prvom mestu te da će na svom sajtu objaviti izdvojeno obaveštenje o radnom vremenu aerodroma i šaltera za registraciju putnika, kako se ne bi dešavalo da putnici dolaze ranije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.