Putinov predlog ništa ne menja – šta je 50.000 naspram 20 miliona?

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 09:29

"Putinov predlog ništa ne menja – šta je 50.000 naspram 20 miliona?"

Ruske besplatne isporuke žita odabranim afričkim zemljama neće ublažiti rastuću vrednost žitarica niti promeniti situaciju na tržištu hrane.

To je izjavio državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Antoni Blinken, prenosi Teletrejder.

U intervjuu za francusku radio stanicu RFI, Blinken je istakao da predlog Rusije da pošalje 50.000 tona žitarica bledi u poređenju sa 20 miliona tona izvezenih kao deo Crnomorske inicijative za žito u zemlje u razvoju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napominjući da to ne rešava veće pitanje – smanjenje dostupnosti žitarica.

"To ne rešava problem. Neće zaustaviti rast cena. Neće promeniti činjenicu da su milioni tona žitarica uklonjeni sa tržišta i nisu dostupni onima kojima je to potrebno, posebno zemljama u razvoju", rekao je Blinken.

Pročitajte više:

Putin objavio koje će zemlje dobiti žito

Vlada strah od ukrajinskog žita

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.