Putin nacionalizovao podružnicu velike kompanije – posao prepustio nećaku čečenskog lidera

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 13:02

Putin nacionalizovao podružnicu velike kompanije – posao prepustio nećaku čečenskog lidera

Jakub Zakrijev, nećak čečenskog lidera Ramzana Kadirova, imenovan je za novog šefa ruske podružnice francuskog proizvođača jogurta "Danon".

Imenovanje je potvrdio Ahmed Dudajev, čečenski ministar za nacionalnu politiku, spoljne odnose i informisanje, prenosi Rojters.

"Odabir njega za generalnog direktora podružnice 'Danon', Rusija pokazuje da su predstavnici tima čečenskog predsednika i heroja Rusije Ramzana Ahmatoviča Kadirova talentovani i uspešni menadžeri", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je Dudajev na Telegramu.

Zakrijev (32) je zamenik premijera Čečenije i ministar poljoprivrede u toj ruskoj republici.

On je sin Zulaj, jedne od starijih sestara čečenskog lidera, a studirao je ekonomiju na Moskovskom državnom univerzitetu.

Imenovanje Zakrijeva ukazuje na značajan uticaj Kadirova, sina bivšeg čečenskog ldiera Ahmada Kadirova, koji je ubijen u bombaškom napadu 2004. godine u Groznom, navodi Rojters.

Ruska država preuzela je kontrolu nad ruskom podružnicom francuskog proizvođača jogurta "Danon", zajedno sa udelom danske kompanije "Karlsberg" u ruskoj pivari "Baltik", navodi se u ukazu koji je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao u nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nećak Ramzana Kadirova novi šef ruske podružnice proizvođača jogurta "Danon"

Izvor: Blic, 19.Jul.2023

Jakub Zakrijev, nećak čečenskog lidera Ramzana Kadirova, danas je imenovan za novog šefa ruske podružnice francuskog proizvođača jogurta "Danon", nad kojim je kontrolu preuzela ruska država.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.