Putin: Uvodimo naše platne kartice

Izvor: B92, 11.Jul.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Uvodimo naše platne kartice

Rusija bi trebalo da uvede nacionalne platne kartice do kraja 2015. godine, rekao je predsednik Rusije Vladmir Putin.

Kako je rekao, država mora da promeni trenutnu situaciju gde više od 90 odsto Rusa koristi strane platne kartice, kao što su Viza i Masterkard.

“Moramo da pokrenemo upotrebu svojih plastičnih kartica ove godine”, rekao je Putin novinarima poslednjeg dana samita zemalja BRIKS-a i dodao da kartice treba da budu na raspolaganju u i inostranstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

“Najmanje 97 odsto klijenata u Rusiji imaju Masterkard i Viza kartice. Da li je normalno? Ne!", dodao je on.

Prema njegovim rečima, mnogi misli da je privreda izvan politike, a ispostavilo se da to nije slučaj jer se pokazalo da se ona često koristi kao instrument političke borbe.

“Zbog toga Rusija mora da donose određene odluke ali to ne znači da će Rusija “izgraditi zid" oko njenih granica”, rekao je on.

Putin ističe da će Rusija koristiti sve instrumente saradnje sa svim zemljama Zapada, kao i sa zemljama Azije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.