Putevima Srbije 100 mil. evra od SB

Izvor: B92, 26.Apr.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putevima Srbije 100 mil. evra od SB

Beograd -- Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije je saopštilo da će Svetska banka kreditirati projekte Puteva Srbije sa 100 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku ministra za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutina Mrkonjića sa predstavnicima Svetske banke rečeno je da će taj novac biti izdvojen iz ukupno 500 miliona evra novih kredita za Srbiju, čije odobravanje će biti verifikovano 2013. godine.

Na sastanku je rečeno da se veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj aktivnosti koje finasira Svetska banka u Srbiji obavlja po predviđenoj dinamici i da se poštuju rokovi, što direktno utiče na povlačenje sredstava iz kreditnih aražmana.

"Saradnja sa Svetskom bankom je veoma kvalitetna dugi niz godina i nema nikakvog razloga da ta institucija i dalje aktivno ne učestvuje u narednim projektima, naročito u poboljšanju bezbednosti saobraćaja, rehabilitaciji i održavanju puteva", kazao je Mrkonjić.

U saopštenju se naglašava, da su predstavnici Svetske banke insistirali da se svi tekući problemi, koji direktno utiču na dinamiku radova moraju još ekspeditivnije rešavati, naročito na Koridoru 10, gde nije završena ekspropijacija.

"Svetska kriza nije zaobišla ni velike finansijske institucije, kapital je veoma skup, i prava je blagodet da možete da računate na sredstva i za sledeći ciklus", kazao je šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.