Izvor: S media, 05.Dec.2012, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put ka uspehu: Vratite samopouzdanje

Šta da uradite kada se ne osećate previše sigurni u sebe? Kako na brz i jednostavan način da podignete nivo samopouzdanja? Evo tri jednostavna i brza načina kako to da izvedete.

Pročitajte svoj CV

Pregledom svoje biografije, sami sebe podsećate na sve talente koje imate i da vas ne definiše samo jedna stvar u životu. To svakako pomaže u podizanju samopouzdanja.

Stanite i hodajte uspravno

Um vas pokreće, a kako se krećete >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << utiče na vaš um. Možemo da unapredimo način na koji razmišljamo i ponašamo se, već samom promenom načina na koji sedimo, stojimo i krećemo se.

Vojnici stoje uspravno sa razlogom, jer postoji direktna veza između stava i moći koja se uspešno dokazuje iznova. Zato ako želite da podignete samopouzdanje, osećate se jače, impresionirate druge? Stanite uspravno.

Pričajte sami sa sobom

Možda se čini kao nešto što rade ljudi sa psihičkim poteškoćama, ali ova metoda zaista funkcioniše.

Ključ je u tome da pričajući sami sa sobom budete pozitivni. Kad sumnjate u svoje sposobnosti, sumnjajte naglas u svoje sumnje. Isto tako, gledati na konkurenciju kao manje vrednu pomaže, pa u tom smislu malo 'pogrdnog jezika' u razgovoru naglas sa samim sobom ne šteti.

Izvor:Dnevnik.hr/S media foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.