Puštena u rad crpna stanica na Jarčini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2017, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštena u rad crpna stanica na Jarčini

Povodom puštanja u rad crpne stanice, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader obišao je sa saradnicima kanal Jarčina u selu Jarak. Stvorili su se problemi zbog visokih temperatura, jer je u kanalu bila značajno smanjena količina vode.

Kanal Jarčina snabdeva veliki deo domaćinstava vodom za navodnjavanje povrtarskih kultura. U kanalu je na oko kilometar i po od ustave nestalo vode, pa se moralo naći rešenje u vidu puštanja u rad crpne stanice na savskoj obali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nizvodno oko 650 metara od kanala.

Ovim je ne samo obezbeđena voda za povrtare, nego je sprečena i situacija od ranije da dođe do pomora ribe u kanalu zbog niskog vodostaja. Ovo rešenje je privremeno, a nadležni će pokušati u narednom periodu da nađu i trajno.

Ovaj kanal na mitrovačkoj teritoriji proteže se na oko 12 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.