Izvor: B92, 16.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten vlasnik "MK komerca"

Novi Sad -- Miodrag Kostić pušten je u utorak iz pritvora pošto se pojavio pred istražnim sudijom Okružnog suda u Novom Sadu.

Istražni sudija Predrag Ćetković rekao je Kostiću da nema ništa s njim i da građanin može da ide. Kostić se u sudu pojavio u društvu bez pratnje policije.

Kostić je ocenio da je pokretanje sudskog postupka protiv njega deo političke kampanje. "Pravda uvek na kraju pobeđuje i ja sam ubeđen da će i ovaj put biti tako. Naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mi nije padalo na pamet da 3.000 ljudi ostavim na cedilu. Ovo je bilo kratkotrajno odsustvo zbog neregularnog uručenja poziva. Na kraju se, evo, sve završilo kako treba, po zakonu", rekao je Kostić.

Advokat Miodraga Kostića Vladimir Horovic u izjavi za B92 navodi da je odluka istražnog sudije potvrdila da je privođenje i dovođenje Kostića do Novog Sada bila nezakonita radnja. "Tako je i Sud praktično potvrdio da naredba za prinudno dovođenje Kostića u Ministarstvo unutrašnjih poslova i dovođenja do Novog Sada i pred sudiju nije bilo zasnovano na Zakonu i da nije bilo nikakvih zakonskih razloga da se Kostić pojavljuje i dovodi u sud", rekao je Horovic.

Ćetković je Beti objasnio da nije tražio da Kostić bude priveden jer je saslušanje, vezano za krivičnu prijavu koju je MUP Srbije podneo protiv Kostića, a koja se odnosi na navodne mahinacije prilikom uvoza opreme za šećeranu, zakazano tek za 1. jul.

Kostića je na graničnom prelazu Debeli breg, između Crne Gore i Hrvatske, u utorak ujutro uhapsila crnogorska policija, na osnovu poternice koju je za njim raspisao MUP Srbije. Crnogorska policija postupila je po naredbi MUP Srbije od 21. maja, kojom je raspisana poternica za Kostićem zbog njegovog neodazivanja na informativan razgovor u vezi sa ugovorom o reprogramiranju dugova kojoi su potpisali "Naftna industrija Srbije" i vojvođanske šećerane, čiji je Kostić vlasnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.