Pusić: Razmišljamo i o izlasku iz arbitražnog postupka

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jul.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Razmišljamo i o izlasku iz arbitražnog postupka

ZAGREB - Afera o arbitraži oko Piranskog zaljeva dodatno se produbljuje. Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec prekinuo odmor, a glavni akteri spornih audiosnimki slovenski predstavnik u Arbitražnom sudu Jernej Sekolec i djelatnica slovenskog ministarstva vanjskih poslova Simona Drenik podnjeli su ostavke.

Sve je komentirala i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić koja je najavila da će danas uputiti pismo Europskoj komisiji i upoznati ih s novim činjenicama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

"Konzultiramo se s našim pravnim zastupnicima, Vlada Republike Hrvatske razmatra sve mogućnosti uključujući mogućnost izlaska iz arbitraže. Razmatramo mogućnost odluke da se izađe iz cijelog arbitražnog postupka ako se dokaže da je sam postupak do te mjere kompromitiran", kazala je Pusić u Banskim dvorima.

"Europskoj komisiji pišemo pismo u smislu toga što je komisija Hrvatskoj i Sloveniji pomogla da rješenje spora tražimo kroz arbitražu kao i zbog činjenice da se radi o dvije članice Europske unije", dodala je.

Pusić je komentirala i pokušaje Slovenije da se cijela priča prikaže kao špijunska afera.

"To me iznenađuje jer ja sam očekivala da kažu da to nije istina. Važno je samo je li to istina ili nije – rekla je Pusić. Očito je stoga da ministrici Vesni Pusić nije važno kako je Večernji list došao u posjed tih kompromitirajućih snimaka, da nije najbitnije kako su te snimke uopće nastale, već da je samo pitanje je li to istina, a očito jest", zaključila je Pusić.

Podsjećamo, slovenski član Arbitražnog suda Jernej Sokolec i voditeljica Odjela za međunarodno pravo u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova Simona Drenik ponudili su svoje ostavke, neslužbeno doznaju 24ur.com te TV Slovenija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.