Pusić: Iz razgovora s Oreškovićem sam shvatila da imam njegovu potporu

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Apr.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Iz razgovora s Oreškovićem sam shvatila da imam njegovu potporu

ZAGREB - Vesna Pusić sastala se danas s premijerom Tihomirom Oreškovićem kako bi popričala s njime o kandidaturi za glavnu tajnicu UN-a.

– Vrlo dobar sastanak, premijera je interesiralo kako izgleda ta cijela procedura, čemu se radi i što će se dalje događati. Tko su kandidati i uopće oko procedure izbora. O tome smo razgovarali, o tome sam ga izvijestila i rekla što mi se čini da slijedi i kakvi su rokovi. Najavljeno je da će u srpnju početi s o tome raspravljati >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u Vijeću sigurnosti i najvjerojatnije u listopadu će biti obavljen prijedlog Vijeća sigurnosti koji će onda ići praktički istovremeno na Opću skupštinu na izjašnjavanje – kazala je Pusić nakon sastanka.

Iz razgovora je, dodaje, shvatila da ima njegovu potporu.

Dotakli su se i inicijative HSP-a AS protiv njezine kandidature koju je potpisao 21 saborski zastupnik, uglavnom iz redova Domoljubne koalicije, no nisu razgovarali o tome ima li ona potporu cijele Vlade.

– Nismo ulazili u to. To je predsjednik Vlade, on je rekao javno da se nada da će čuti od mene o čemu se radi dok sam bila u New Yorku, ja sam prije toga rekla da ću, ako me pozove, vrlo rado doći i reći o čemu se radi i temeljem toga sam mu se javila nakon što sam se vratila s tih neformalnih dijaloga odnosno tih predstavljanja u UN-u i sada sam ga o cijeloj stvari obavijestila i to ću činiti i dalje ako bude interesa – pojasnila je Pusić.

Izjava Tomislava Karamarka da ima tehničku potporu, pretpostavlja, znači da će naša veleposlanstva i ljudi u veleposlanstvima raditi sve što bi trebali raditi i što je njihov posao.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.