Puna proizvodnja Saudi Aramca do kraja mjeseca

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Sep.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puna proizvodnja Saudi Aramca do kraja mjeseca

RIJAD – Izvršni direktor Saudi Aramca Amin Nasser poručio je danas zaposlenima da je ta saudijska naftna kompanija izašla iz nedavnih napada „jača nego ikada", ističući da će puna proizvodnja nafte biti nastavljena do kraja mjeseca.

„Požari koji su izazvani s ciljem da unište Aramco imaju za posljedicu nešto što napadači nisu planirali – potaknuli su nas 70.000 da se okupimo u misiji da se vratimo brzo i samouvereno i izašli smo iz tog događaja jači nego ikada", >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << naveo je Naser u internoj poruci povodom nacionalnog praznika Saudijske Arabije koji se obilježava 23. rujna.

On je istaknuo da je Aramno je već vratio dio proizvodnje, a da će se na razinu od prije napada vratiti do kraja rujna.

Napadi na najveća saudijska naftna postrojenja 14. rujna izazvali su požare i značajnu štetu zbog čega je prepolovljen izvoz sirove nafte najvećeg svjetskog izvoznika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.