Prvi put u Srbiji: Počinje održavanje puteva po učinku

Izvor: BKTV News, 13.Jun.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put u Srbiji: Počinje održavanje puteva po učinku

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da je prvi put raspisan tender za održavanje puteva po učinku i to za prvih 3.000 kilometra.

Ona je dodala da će za preostalih 13.000 kilometra putne mreže tender biti objavljen do kraja godine.

“To je veliki pomak u poslednjih 25 godina, pošto su ranije putarske firme dobijale poslove bez javnih tendera”, rekla je Mihajlović na predstavljanju projekta "Reforma putnog sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Republike Srbije" u Klubu poslanika, u prisustvu Svetske banke, v.d. direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka i v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića.

Sačuvati Energoprojekt, preispitati ceo slučaj

Ministarka je izjavila danas da treba sačuvati Energoprojekt pošto je ta građevinska kompanija veoma važna za realizaciju infrasturkturnih projekata u zemlji.

Mihajlović je pozvala nadležne institucije da preispitaju sve što se tiče navodnog preuzimanja Energoprojekta, kako pišu mediji, od predsednika građevinske firme Napred Dobroslava Bojovića.

Zorana Mihajlović izjavila je danas da u slučaju kompanije Nelt u Savamali nije reč o konfiskaciji imovine, već eksproprijaciji, koja je u skladu sa zakonom.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavljanje projekta ``Reforma putnog sektora Srbije``

Izvor: Beta Video, 13.Jun.2017

BEOGRAD - U Klubu poslanika predstavljanje projekta ``Reforma putnog sektora Srbije``. Govorili su ministarka gradjevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, vršioci dužnosti direktora Puteva Srbije i Koridora Srbije, Zoran Drobnjak i Zoran Babić. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Koridor 10 uskoro gotov: Pojačani radovi na svim deonicima (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2017

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da se posle toliko godina završava Koridor 10 u Srbiji, a v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić da su pojačani radovi i da je angažovano oko 650 mašina i 2.000 radnika...- Koridror 10 se završava i to više...

Nastavak na Telegraf.rs...

"Po prvi put, održavanje puteva po učinku"

Izvor: B92, 13.Jun.2017

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da je po prvi put raspisan tender za održavanje puteva po učinku i to za prvih 3.000 km puteva...Ona je istakla i da će za preostalih 13.000 km putne mreže tender biti objavljen do kraja godine...To je veliki pomak u poslednjih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.