Prvi kongres CNIRS Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu

Izvor: Studio B, 26.Nov.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi kongres CNIRS Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu

Prvi kongres Centra za naučno-istraživački rad Tehnološko-metalurškog fakulteta (CNIRS TMF) Univerziteta u Beogradu održan je danas u Privrednoj komori Beograda.

Otvarajući skup predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić rekao je da je udeo nauke nedovoljan i da Komora nudi kontakte sa privredom. Beograd ima ozbiljne resurse u znanju koji su nedovoljno iskorišćeni u privredi, a ovaj kongres će doprineti poboljšanju te pozicije, istakao je Miletić.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

On je rekao da dolazi novo vreme koje pruža i nove mogućnosti i modele da se afirmiše rad onih koji će sutra stupiti u privredu i doprineti da se konkurentnost kompanija podigne na viši nivo, istakao je Miletić i ocenio da se višak vrednosti postiže tamo gde je znanje.

Dekan Tehnološko-metalurškog fakulteta Đorđe Janaćković rekao je da ovaj fakultet obeležava 90. godišnjicu i da je kongres doprinos ovom značajnom jubileju. Naš naučno-istraživački potencijal razvijao se skoro ceo vek, a sada je u to uključeno sto studenata i 140 mladih istraživača u okviru fakulteta. Društvo i privreda moraju da imaju koristi od nauke, a transfer znanja i inovacija biće u fokusu rada fakulteta u narednim godinama, najavio je Janaćković.

Centar za naučno-istraživački rad TMF osnovan je pre godinu dana i za to vreme u njegovom okrilju urađeno je 10 naučnih radova iz različitih oblasti. Ovi radovi predstavljeni su juče u Privrednoj komori Beograda kao i još pet radova sa drugih fakulteta. Na kraju kongresa dodeljene su nagrade, zahvalnice i dioplome za najbolje radove.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.