Prvi izbjeglice iz Hrvatske stigli u Austriju, u Sloveniju ušlo 1.100 izbjeglica

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Sep.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi izbjeglice iz Hrvatske stigli u Austriju, u Sloveniju ušlo 1.100 izbjeglica

BEČ - Na austrijski granični prelaz Heiligenkreuz u Gradišću tijekom noći stigli su prvi izbjeglice koje su hrvatske vlasti prebacile u Mađarsku.

U noći s petka na subotu, prema policiji, pristiglo je oko 1000 izbjeglica, koji se dalje prevoze autobusima do Beča i Graza.

Tijekom dana vlasti očekuju tisuće izbjeglica kao i na prelazu Nickelsdorf, gdje se u idućim satima očekuje dolazak njih oko 1000.

 Slovenska policija u petak je do ponoći uhvatila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << oko 1100 stranaca koji su iz Hrvatske ilegalno ušli u Sloveniju, a rano ujutro još njih 35, kazala je u subotu za slovensku novinsku agenciju STA predstavnica policijske uprave Novo Mesto Alenka Drenik. Neki od privedenih su registrirani i popisani u policijskoj postaji u Brežicama i prebačeni u prihvatni centar u tom gradu, a ostali su odvedeni u druge prihvatne kampove za izbjeglice i migrante u zemlji, rekla je.

Prema navodima slovenske policije na graničnom prijelazu Harmica/Rigonce gdje je u petak navečer slovenska policija bacila suzavac na izbjeglice koji su nastojali ući u Sloveniju uz potporu aktivista jutros je mirno, a izbjeglice su još na prilazu granici.

Prema slovenskim policijskim izvorima, na Harmici se nalazi veći broj izbjeglica, a suzavac je upotrijebljen protiv jednog od aktivista koji se pomiješao s izbjeglicama i pokušao se probiti kroz policijski kordon.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIŽU NOVOM RUTOM: Oko 4.000 izbeglica iz Hrvatske ušlo u Austriju!

Izvor: Kurir, 19.Sep.2015

U noći, između petka i subote, na prelaz Hajligenkrojc, saopštila je policija, pristiglo je oko 1.000 izbeglica, koje su dalje prevezene autobusima do Beča i Graca..BEČ - Na granični prelaz Hajligenkrojc tokom noći pristigao je veliki broj migranata koje su hrvatske vlasti prebacile u Mađarsku...U...

Nastavak na Kurir...

Hrvatski policajci upali u Mađarsku da "isporuče" izbeglice

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2015

Na granični prelaz Hajligenkrojc tokom noći pristiglo je oko 1.000 migranata koje su hrvatske vlasti prebacile u Mađarsku. Oni su dalje prevezeni autobusima do Beča i Graca. Izbeglice su vozom u pratnji 40 naoružanih hrvatskih policajaca dovežene na mađarsku teritoriju, posle čega su odvedene...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.