Prvi Supernova Hackathon 29. maja u Banjaluci

Izvor: Capital.ba, 17.Maj.2023, 10:19

Prvi Supernova Hackathon 29. maja u Banjaluci

BANJALUKA -Supernova Hackathon u organizaciji Supernove, Inovacionog centra Banja Luka i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, a uz podršku Saveza studenata ETF-a i Attend It udruženja, biće održan 29. maja. FOTO: Supernova Na hackathonu će učestvovati sadašnji studenti svih odsjeka i ciklusa studija banjalučkog ETF-a, kao i bivši studenti ovog fakulteta, do 30 godina starosti. Ovaj događaj stoga ima posebnu specifičnost a to je da će takmičarski timovi biti sastavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od studenata mladih entuzijasta i iskusnih kolega. Hackathon ili, kako se često naziva, maraton u programiranju, biće održan na ETF-u. Timovi će u prijatnoj atmosferi neopterećeni vanjskim uticajima pokušati da na što bolji način riješe zadani problem. Takmičari će imati podršku mentora iz Supernove, te će im sve vrijeme pri ruci biti stručnjaci iz oblasti programiranja, software developmenta, sistem inženjeri za data centar tehnologije, itd. Najbolja rješenja će birati Stručni žiri Supernova Hackathona, a za najuspješnije timove organizatori su pripremili super nagradni fond u vrijednosti 4.000 KM. Prvi tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM, dok timove koji osvoje drugo i treće mjesto očekuju nagrade iznenađenja u vrijednosti po 1.000 KM. Svim takmičarima biće dodijeljene zahvalnice za učešće na hackathonu. Za sve informacije o događaju i uslovima prijave na takmičenje posjetite web sajt www.supernovahackathon.com Supernova je IKT kompanija koja aktivno učestvuje u digitalnoj transformaciji društva i u biznis i u društveno odgovornom kontekstu podržavajući mlade stručnjake u učenju i sticanju prvog radnog iskustva. Biznis inkubator ICBL predstavlja centar za podršku i razvoj preduzetništva u Republici Srpskoj, dok Elektrotehnički fakultet već decenijama obrazuje studente stvarajući stručnjake čiji je uticaj u društvu izuzetno važan. PR Чланак Prvi Supernova Hackathon 29. maja u Banjaluci се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Najava događaja za četvrtak, 18. maj 2023. godine

Izvor: Capital.ba, 18.Maj.2023, 07:12

FOTO: Capital BANJALUKA – U 9.00 časova ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir primiće dekana Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranka Škrbića i grupu od 18 stranih studenata koji od akademske 2022/2023. godine...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.