Prvi Banatski fruštuk u Izbištu kraj Vršca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2019, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi "Banatski fruštuk" u Izbištu kraj Vršca

U Izbištu, selu nadomak Vršca, proteklog vikenda održan je prvi festival pod nazivom "Banatski fruštuk“. Projekat je podržala AP Vojvodina, a manifestaciju organizovalo Udruženje žena iz Izbišta "Dobra volja“.

Festival hrane i dobrog zalogaja održan je po prvi put u Izbištu pod nazivom "Banatski fruštuk" .Pune tezge domaćih specijaliteta pripremile su vredne ruke domaćica iz čitavog Banata. Gosti i učesnici festivala nadmetali su se u ponudi a došli su sa svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << strana, pa je selo bilo malo da primi sve goste.

"Drago mi je što vidim veliki broj učesnika iz susedih opština, jer je to važno da bismo s upoznali i zbližili. Grad će i dalje pomagati slične manifestacije. U izbištu već imamo jednu manifestaciju na temu kulinarstva, ali ovo je nešto novo, i nadam se da će zaživeti", poručio je predsednik Skupštine Grada Vršca Nenad Baroš.

Organizatori i domaćini više no zadovoljni.Njihovo iskustvo u dosadašnjem organizovanju svetkovina izgleda da je urodilo plodom.Ugostili su domaćice iz Inđije, Dužina, Boke, Plandišta, Uljme i mnoge druge.

Predsednik Mesne zajednice u Izbištu, Miloš Milunov, istakao je zadovoljstvo time što se ovako veliki broj ljudi okupio u jednom od najtoplijih dana do sada.

A ponuda je zvučala kao iz Balaševićeve pesme:

"Ima kobasica raznih, pita mesnih, papule, popare, cicvare, pečene kobasice, slanina, sir, domaći hleb i mast, proja – svašta ima", nabraja predsednica Udruženja žena Dobra volja – Ljiljana Jovančić.

Uz punu zahvalnost svim učesnicima i posetiocima neko je morao i da ponese titulu najboljeg te je tako Unija žena iz Vršca osvojila III mesto, udruženje "Uljmanka“!" iz susedne Uljme II a „Dobričanke „ iz Dobrice zlatno I mesto.

Iako je ovo tek prvi Festival "Banatski fruštuk", udeći po posećenosti i dobroj organizaciji biće nastavljen i narednih godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.