Prva tužba protiv Kulterera gotova

Izvor: S media, 04.Nov.2010, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva tužba protiv Kulterera gotova

Državno tužilaštvo u Klagenfurtu podiglo je prvu tužbu protiv bivšeg predsednika Upravnog odbora "Hipo Alpe Adria" banke Volfganga Kulterera.

Kako je saopštio portparol tužilaštva Helmut Jamnig, protiv Kulterera i još dvojice optuženih podignuta je optužnica za krivično delo pronevere, a taj bankar će morati da odgovara i za davanje lažne izjave pred Istražnim odborom skupštine Pokrajine Koruška.

Optužnica u vezi pronevere se odnosi na dva slučaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od kojih je jedan u vezi kredita od dva miliona evra datog aviokompaniji "Stirijen spirit", koja je otišla u stečaj, kao i odobravanje kredita od 150.000 evra privatnom detektivu Ditmaru Gugenbihleru.

Masivni gubici Hipo Alpe Adria banke

Istraga će, kako je saopšteno, biti nastavljena.

Državno tužilaštvo sprovodi istragu protiv Kulterera i zbog brojnih drugih, težih krivičnih dela.

Što se tiče prve optužnice, Kulterer bi mogao biti osudjen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu do deset godina.

Tanjug

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Prva tužba protiv bivšeg predsednika UO Hypo banke

Izvor: EMportal, 04.Nov.2010

Državno tužilaštvo u Klagenfurtu podiglo je prvu tužbu protiv bivšeg predsednika Upravnog odbora Hypo Alpe Adria banke Volfganga Kulterera.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.