Prva linija metroa biće gotova do 2022.

Izvor: Mondo, 22.Jan.2018, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prva linija metroa biće gotova do 2022. "

Prva linija metroa u Beogradu će biti izgrađena do kraja 2021. ili početka 2022. godine, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Youtube/screenshot

On je za TV Hepi rekao da je, zahvaljujući merama fiskalne konsolidacije, obezbeđen novac za izgradnju metroa.

Metro u Beogradu - ovo će biti prve linije...

Danas je svaki Beograđanin zadužen za najmanje 300 evra manje u odnosu na pre četiri godine i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je postignuto zahvaljujući dobroj gradskoj vlasti, tvrdi Vučić.

Vučić je najavio je da će se ove godine krenuti u izgradnju 8.680 stanova za pripadnike službi bezbednosti, čime će biti rešeno stambeno pitanje jedne trećine pripadnika bezbednosnih snaga.

Vučić je rekao da kvadrat stana u Beogradu, u okviru tog državnog projekta, neće koštati više od 550 evra, uz najbolje kreditne uslove i uz učešće države, a u drugim gradovima cena će biti ispod 450 evra.

Gradnja stanova u šest gradova, kvadrat 500 evra

Predsednik je dodao da se priprema taj projekat i zahvalio predsednici vlade Ani Brnabić koja se, kaže, tome potpuno posvetila.

"Ići ćemo sa leks specijalisom da bismo mogli i brže da idemo. Ove godine ćemo odmah da rešimo jednu trećinu bezbednosnih snaga, sledehe godine i više od toga", rekao je Vučić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.