Prva fabrika na svijetu u kojoj će raditi isključivo žene

Izvor: Capital.ba, 23.Sep.2021, 12:40

Prva fabrika na svijetu u kojoj će raditi isključivo žene

TAMIL NAD –Fabrika kompanije Ola Electric “FutureFactory” u Tamil Naduu zaposliće 10.000 žena, saopštio je osnivač kompanije Baviš Agarval. foto: pixabay Prva grupa žena počeće da radi u fabrici ove nedjelje, a cjelokupna fabrika otvoriće se krajem 2022. godine. Ovo će biti “najveća svijetska fabrika u kojoj će raditi samo žene i jedini pogoon za proizvodnju u kom će se proizvoditi samo ženska vozila“, najavili su iz kompanije. Ovaj potez dio je napora kompanije da pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u stvaranju inkluzivnije radne snage i pruži ekonomske mogućnosti ženama. “Da bi Indija bila svijetsko proizvodno sjedište, moramo da kao priroritet odredimo zapošljavanje stručne radne snage, posebno žena”, kaže vlasnik. Kada ova fabrika bude u potpunosti izgrađena i spremna za rad, očekuje se da će imati kapacitete za proizvodnju 10 miliona električnih skutera godišnje. Telegraf.rs Чланак Prva fabrika na svijetu u kojoj će raditi isključivo žene се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Azerbejdžancima propala druga fabrika u Srpskoj

Izvor: Capital.ba, 23.Sep.2021

SREBRENICA – Krajem 2017. godine Aziz Šahusejnov, direktor u fabrici za preradu krompia “Srebreničanka” u Srebrenici ugasio je proizvodnju, radnike poslao kućama, a kooperante ostavio da se snalaze sa tonama neotkupljenog krompira. FOTO: Pixabay “Srebreničanka nije zatvorena, daleko od toga....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.