Pruga krajem februara; Vučić: Jedva čekam da sednem u brzi voz

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 14:14

Pruga krajem februara; Vučić: Jedva čekam da sednem u brzi voz

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da jedva čeka puštanje u saobraćaj brze pruge od Beograda do Novog Sada.

To će biti krajem februara, a kako je dodao, jedva čeka i da sedne u brzi voz koji je Srbija kupila od švajcarske kompanije Štadler.

Vučić je rekao da će pruga biti završena i pre toga, ali da će se nakon završetka radova obavljati test vožnje.

Kazao je da će brzi voz koji smo kupili od Švajarske biti dabldeker koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će ići brzinom od 200 kilometara na sat i da jedva čeka da se provoza tom prugom, a posebno na delu vijadukta Čortanovci.

Vučić: Očekujemo ogroman skok, treći smo u Evropi po rastu VIDEO

Predsednik je rekao da će od 1. septembra početi radovi i na drugoj deonici brze pruge, od Novog Sada do mađarske granice.

Fabrika u Rudnoj Glavi pre Vidovdana

Vučić je rekao i da će se obećana fabrika u Rudnoj Glavi otvoriti pre Vidovdana.

Vučić najavio ukidanje poreza VIDEO

"Već se 29 žena iz Rudne Glave nalazi na obuci u Jumku u Vranju. U fabrici u Rudnoj Glavi biće zaposleno 80 žena", rekao je on.

Kazao je da je cilj otvaranje fabrike da se održi i podrži život na način na koji je obećano tamošnjim meštanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRBIJA U FEBRUARU SELDEĆE GODINE DOBIJA BRZU PRUGU: Od Beograda do Novog Sada za samo pola sata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da jedva čeka puštanje u saobraćaj brze pruge od Beograda do Novog Sada..Vučić je rekao da će pruga biti završena i pre toga, ali da će se nakon završetka radova obavljati test vožnje...Kazao je da će brzi voz koji smo kupili od Švajarske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.