Provera zbog subvencija: Ministarstvo najavilo utvrđivanje tačnog broja grla stoke

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 20:07

Provera zbog subvencija: Ministarstvo najavilo utvrđivanje tačnog broja grla stoke

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković održala je danas sastanak s predstavnicima glavne organizacije i regionalnih odgajivačkih organizacija cele Srbije.

Sastali su se kako bi zajednički utvrdili činjenično stanje kada je reč o broju grla stoke koja su prijavljena u registrima životinja.

Kako se navodi na sajtu ministarstva, Tanasković je istakla da je neophodno da se urade temeljne fizičke smotre radi utvrđivanja realnog stanja na terenu i isključivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz evidencije grla koja se fiktivno vode u registrima.

"Ministarstvo očekuje maksimalnu podršku odgajivačkih organizacija državi, kako bi se sistem što bolje uredio, a sve u cilju kontrolisanja isplata subvencija koje su nikada veće i sprečavanja eventualnih zloupotreba", navode iz ministarstva.

Tema sastanka bio je i cenovnik usluga odgajivačkih organizacija, a ministarka Tanasković je ukazala na potrebu izjednačavanja cena u različitim krajevima Srbije, kako bi se omogućilo da svi poljoprivredni proizvođači iste usluge plaćaju po jednakim cenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.