Protiv rasprodaje državne imovine

Izvor: Capital.ba, 10.Nov.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv rasprodaje državne imovine

LJUBLJANA, Više od 300 članova sindikata u Sloveniji, uglavnom iz javnog sektora, ispred sjedišta slovenačke vlade u Ljubljani protestovalo je zbog prebrze privatizacije i najavljenih vladinih mjera štednje. „Tražimo da se rasprodaja državne imovine zaustavi dok se ne donese strategija privatizacije“, rekao je predsjednik Saveza slobodnih sindikata Slovenije Dušan Semolič. On je dodao je da je cilj sadašnje „rasprodaje“ državnih preduzeća isključivo punjenje budžeta i da to >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Sloveniju dovodi u kolonijalni odnos prema Briselu, prenose hrvatski mediji. Predsjednik sindikata zaposlenih u nauci i obrazovanju Branimir Štrukelj ocijenio je da su „u pozadini privatizacije finansijske institucije, koje se skrivaju iza Brisela“. On je dodao da je premijer Slovenije Miro Cerar odbio da primi predstavnike sindikata na protestu, ocijenivši da je time pokazao aroganciju koja zatvara prostor za dijalog i pojačava konflikt u društvu. Tokom protesta, okupljeni pred zgradom Vlade Slovenije nosili su transparentne na kojima su bile ispisane poruke kojima se izražava nezadovoljstvo planiranim restrikcijama u javnom sektoru, kao i protivljenje nastavku privatizacije državnih preduzeća. Sa protesta je zatraženo da se pooštre zakonski uslovi za preuzimanje preduzeća i zaštite zaposleni, kako nakon preuzimanja ne bi ostali bez posla. Premijer Slovenije Cerar u više zadnjih izjava naglasio je da će njegova vlada nastaviti sa privatizacijom državne imovine, ali sa više strategije i pažljivije nego ranija vlada, koja je otpočela prodaju 15 velikih preduzeća i banaka sa državnim učešćem.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest zbog privatizacije državnih preduzeća u Sloveniji

Izvor: Blic, 10.Nov.2014

Danas je pred zgradom vlade Slovenije u Ljubljani održan protest sindikata protiv "rasprodaje" državnih preduzeća odnosno protiv njihove privatizacije..."Danas smo se okupili kako bismo našu vladu još jednom odlučno upozorili da njen izabrani put rasprodaje dobrih preduzeća nije pravi," rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.