Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestovali metalci šest fabrika

Kragujevac -- Kragujevački metalci iz šest najvećih fabrika protestovali su u fabričkom krugu Industrije lanaca "Filip Kljajić".

Oni su tražili hitan sastanak s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom i rešenje kompleksnog problema kakav je metalska industrija. Na protestu su pročitani zahtevi koje su metalci juče uručili premijeru i predsedniku Borisu Tadiću, u kojima traže da se zaustavi otpuštanje radnika, utvrdi strategija opstanka i razvoja metalskog kompleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kragujevca, nastave subvencije do uspešne privatizacije.

Zahteva se i da, ukoliko ne dođe do uspešne privatizacije, fabrike budu "podržavljene", kao i da se produži funkcionisanje društva "Zastava zapošljavanje i obrazovanje", na čijoj evidenciji je oko pet hiljada bivših radnika "Zastave".

Prema rečima predsednika Sindikata Fabrike automobila Zorana Mihajlovića, metalci Kragujevca će se pridružiti najavljenim protestima radnika Bora u Beogradu.

Protest je završen bez incidenata, a na njemu je zatražena i ostavka predsednika Gradskog odbora Sindikata Dragana Alempijevića, za koga radnici tvrde "da se bavi rasprodajom sindikalne imovine a ne interesom radnika".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.