Izvor: B92, 04.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna vožnja sindikata ATP-a

Novi Sad -- Sindikat Autotransportnog preduzeća Vojvodina organizovao je protestnu vožnju centralnim novosadskim ulicama.

Razlog je nepoštovanje ugovora između grada i preduzeća. U jednočasovnom protestu učestvovalo je više od dvadeset autobusa preduzeća, a saobraćajna policija je tokom protesta kontrolisala saobraćaj u centru grada, koji se odvijao otežano. Predstavnici ATP-a, preduzeća koje je pre tri godine privatizovano, ponovo su predali u Gradskoj kući zahteve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradonačelnici.

Sindikat ATP-a Vojvodina traži od gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković da poštuje ugovor kojim je predviđeno zatvaranje stare međugradske autobuske stanice i izmeštanje saobraćaja na novu stanicu, u vlasništvu ATP-a.

Savetnik direktora ATP-a Vojvodina Nenad Ćebović rekao je agenciji Beta da je tim ugovorom precizno definisano da će dosadašnja međugradska autobuska stanica biti zatvorena, čim nova dobije upotrebnu dozvolu.

Ćebović je kritikovao Ministarstvo za infrastrukturu Srbije zbog toga što nije odgovorilo na žalbu ATP-a Vojvodine, kojom se traži poštovanje ugovora Grada i tog preduzeća.

Kako je rekao, o tom problemu pisali su i premijeru Vojislavu Koštunici i predsedniku Borisu Tadiću i, ukoliko ne bude nikakvog pomaka, potražiće "međunarodnu zaštitu".

Gradonačelnica Maja Gojković juče je radnicima ATP-a Vojvodina preporučila da se za rešenje obrate republičkim vlastima.

Privatni prevoznici, sindikat autoprevoznika i GSP Novi Sad protive se zatvaranju stare stanice, navodeći da je rešenje o ukidanju međugradske stanice doneto na osnovu sporne odluke Gradske uprave za saobraćaj i da bi pretvaranjem te stanice u prigradsku stanicu grad godišnje gubio oko dva miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.