Protesti, dan osmi, maršruta tajna...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti, dan osmi, maršruta tajna...

Protest "Protiv diktature" i danas je počeo ispred Skupštine Srbije nešto oko 18. časova u prepoznatljivoj atmosferi.

Učesnici protesta okupili su se ispred Doma Narodne skupštine osmi dan za redom, (uz izuzetak subote kada su se okupili ispred Vlade Srbije) tu su pištaljke, transparenti i uglavnom su mladi, ali ima i starijih sugrađana.

Ne žele da kažu da li će maršruta biti jedna od onih kojim su se kretali prethodnih dana ni kojim će se ulicama danas kretati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali kolona se formira u pravcu Doma sindikata.

Na čelu kolone je veliki transparent na kojem su ispisani zahtevi koje su učesnici protesta usaglasili i o njima juče obavestili javnost u saopštenju: "Fer i slobodni izbori", "Sloboda medija"...

Među transparentima su "Protiv terora vlasti", "Hej, RIK", kao i "Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje", "Smena kompletne političke elite"...

Jedna učesnica protesta nosi srce na kome piše "Hoćemo kulturu".

I danas se prodaju pištaljke, beževi "Onesvesti se" i "Puko si"... za 50 dinara, kao i zastave Srbije, ali i maske Anonimusa.

Zaustavljen je saobraćaj na Trgu Nikole Pašića, a vozila se još uvek kreću kroz Kneza Miloša i Takovsku ulicu.

Umesto zida plača, pocepanih platna na kojima su bile fotografije nestalih sa KiM, sada su na tom mestu transparenti "Graničari 535557-VJ Kosovo i Metohija 1998-1999", "Ni sendviči ni dolar, samo Srbija", "Ne zaboravi Srbine NATO-EU zločine".

Oni su ograđeni metalnom ogradom, a tu je i grupa mladića koja ih čuva kao i prethodnih dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.