Izvor: B92, 12.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zanatlija i trgovaca opstine Vracar

Beograd -- Stotinak vlasnika samostalnih zanatskih i trgovinskih radnji sa teritorije Vracara protestovalo je ispred zgrade te opstine u petak zahtevajuci od Ministarstva finansija Srbije da hitno proglasi nevazecim resenja o poreskim zaduzenjima za tekucu godinu. Kao osnovan razlog protesta okupljene zanatlije navode povecanje poreza u odnosu na proslu godinu za preko 50 odsto, "bez ikakvog osnova". Oni se zale na prevelike kamate na neplacene dazbine, prema njihovim recima one iznose 73 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto na godisnjem nivou, sto "ne postoji nigde u svetu". "Taksistima je odobreno da to placaju u vise mesecnih rata, a nama nije", kazu oni.

Predsednica Skupstine opstine Vracar Milena Milosevic kaze da je pre nedelju dana dobila dopis kojim se zanatlije i trgovci Vracara zale na visinu poreza i taksi koje placaju. "Naravno, ja sam predsednici tog udruzenja uzvratila dopisom i objasnila da opstina Vracar, odnosno lokalna samouprava, ne ubira poreze i da mi se cak i ne finansiramo iz tih poreza koji se na Vracaru ubiraju, da su za to nadlezni Ministarstvo finansija i Republicka uprava javnih prihoda", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.