Izvor: B92, 25.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kragujevcu zbog tezgi

Kragujevac -- Nekoliko stotina prodavaca sa kragujevačke buvlje pijace zasulo je jajima lidera Radničkog otpora Radišu Pavlovića.

Oni su ljuti zbog toga što je ta stranka podržala zahteve uličnih prodavaca da im se, bez nadoknade, odobri prodaja robe na ulici u centru grada. Nekoliko jaja pogodilo je i pripadnike policije, koji su obezbeđivali prostorije Radničkog otpora, ali oni nisu reagovali.

Kasnije je Pavlović objasnio da je ulične prodavce podržao zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga što su oni u teškom socijalnom položaju i nemaju novca za zakup tezgi.

On je rekao da je to izazvalo još žešće reakcije prodavaca sa buvlje pijace, koji plaćaju zakup tezgi i komunalne takse, zbog čega smatraju da im ulični prodavci, koji ništa ne plaćaju, prave nelojalnu konkurenciju.

Nakon protesta ispred sedišta Radničkog otpora, prodavci sa buvljaka protestovali su i ispred prostorija lokalnog odbora Nove Srbije, ali unutra nije bilo nikoga, pa su se oni mirno razišli.

Kragujevačka policija je saopštila da su "jajima bili zasuti i policajci koji su se nalazili u obezbeđenju ovog skupa" zbog čega će protiv osoba koje su gađale policajce biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.