Izvor: B92, 25.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika u pravosudju

Beograd -- Protest oko 300 pravosudnih radnika, koji su u sredu demonstrirali ispred Vlade Srbije tražeći povećanje zarada za 50 odsto, obustavljen je u sredu uveče. Predsednica sindikata pravosudnih radnika Slavica Živanović izjavila je za B92 da je ova odluka doneta posle dogovora da predsednica Vrhovnog suda Srbije Leposava Karamarković u četvrtak pokuša da se sastane s ministrom finansija Božidarom Đelićem i izbori se za povećanje plata za 50, a ne 10 procenata, kako je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada ponudila. "Ukoliko ne bude uspeha u tome, mi ćemo nastaviti proteste sledeće nedelje, ali u četvrtak otvaramo sudove, zato što ne želimo da budemo odgovorni, sobzirom da je u pitanju overa biračkih spsikova, i da će sudovi imati dežurstva 24 sata. Radnici pravosuđa neće to uraditi ni sebi ni građanima ove zemlje, da zbog svog protesta spreče građane da izađu na izbore", rekla je Slavica Živanović.

Slavica Živanović je precizirala da sindikat pravosudja ne traži povećanje zarada iz budžeta, već iz sudskih taksi koje se ne vraćaju sudovima. Inače, uz zaposlene u beogradskim sudovima danas su ispred Vlade Srbije protestovale i njihove kolege iz Užica, Kragujevca i Zrenjanina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.