Izvor: B92, 21.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika "Župe"

Kruševac -- Više stotina radnika Hemijske industrije "Župa" iz Kruševca, u štrajku od 7. marta, blokiralo je ulaz u fabriku.

Radnici ne dozvoljavaju otpremanje cisterni s hlorom, kojim se snabdevaju svi vodovodi u Srbiji. Portparol Štrajkačkog odbora Milutin Tasić rekao je da u ponedeljak nijedan proizvod neće izaći iz fabričkog kruga.

Radnici "Župe" štrajkuju zahtevajući poništenje privatizacije, isplatu šest neisplaćenih zarada i da im bude dozvoljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulazak u krug preduzeća kako bi mogli da nastave štrajk uz poštovanje minimuma rada.

Vlasnica kompanije "Vektra M", koja je kupila firmu, Violeta Josifova, koja je u petak, 18. marta, podnela ostavku na mesto generalnog direktora "Župe", nije dozvolila štrajkačima da uđu u fabrički krug, iako je Inspekcija rada naložila da otvori kapiju kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.