Izvor: B92, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika Matroza

Sremska Mitrovica -- Deo zaposlenih u Javnom preduzeću Matroz iz Sremske Mitrovice održao je protest ispred upravne zgrade tog preduzeća.

Pedesetak zaposlenih, koji su danas protestovali, od oko hiljadu, koliko ih ima u Matrozu, kaže da plate kasne preko godinu dana i da primaju svega nekoliko hiljada dinara, a neki i manje od toga.

Ta fabrika za proizvodnju papira nekada je svojim proizvodima opsluživala celu bivšu Jugoslaviju, ali je pre oko godinu dana prestala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da radi.

Posle tri neuspela pokušaja da Matroz bude prodat na tenderu, sva je prilika da će preduzeće otići u stečaj i tek nakon toga biće prodato.

Zbog toga, ali i zbog protivljenja da preduzeće ode u stečaj, radnici su danas protestovali ispred svog preduzeća, a za sutra najavljuju da će doći u Beograd i prositi ispred zgrade Vlade i Predsedništva Srbije jer, kako kažu, ne mogu više izdržati trenutnu situaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.