Izvor: B92, 27.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika Magnohroma

Kraljevo -- Više od 1.000 radnika fabrike Magnohrom drugi dan su u obustavi rada.

Radnici su danas od suvlasnika tog privatizovanog preduzeća Pramoda Mitala tražili da poštuje zahteve radnika da se uposle kapaciteti i isplate zaostale zarade. Protest je počeo juče zbog neisplaćenog dela decembarske plate, obećanog radnicima 1. februara. Obustavi rada prethodio je trodnevni štrajk upozorenja, koji su organizovali fabrički sindikati.

Član Borda direktora Rodoljub >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Petrović je na protestu pročitao pismo zaposlenih upućeno Mitalu, koji je s bratom Vinodom, kao vlasnik firme za proizvodnju čelika Global Stil Holding, kupio Magnohrom za 1,2 miliona evra i najavio da će investirati 23,16 miliona evra.

Od Mitala se traži da dođe u fabriku i omogući da radnicima budu isplaćene decembarske plate još danas, kao i januarska plata.

Poslednji zahtev upućen vlasniku Global Stil Holdinga bio je da će, ako ne pristane na ispunjenje zahteva, kod Agencije za privatizaciju biti pokrenut postupak za preispitivanje privatizacije Magnohroma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.