Izvor: B92, 22.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika Jugoremedije

Beograd -- Stotinak radnika fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina okupilo se danas ispred Trgovinskog suda u Beogradu.

Radnici traže potvrdu pravosnažnosti presude o poništenju privatizacije, donete 31. maja prošle godine. Predsednik samostalnog sindikata Vladimir Pecikoza rekao je da presuda nije potvrđena zbog nestanka dokumenta o dostavi tog rešenja doskorašnjem većinskom vlasniku akcija Jugoremedije, kompaniji Jaka 80.

Pecikoza kaže da će radnici Jugoremedije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostati pred sudom do donošenja pravosnažne presuda o raskidu ugovora s firmom Jaka 80.

Predsednik Udruženja malih akcionara Zdravko Deurić rekao je da je istekao rok za žalbu od osam dana, a da, pošto se Jaka 80 i njen vlasnik Jovica Stefanović u zakonskom roku nisu žalili, nema nikakvog razloga da ta presuda ne postane izvršna.

Agencija za privredne registre Srbije upisala je u Registar privrednih subjekata ukupan novčani kapital Jugoremedije, čime je poništena dokapitalizacija te fabrike, koju je izvršila firma Jaka 80. Na osnovu tog rešenja, Centralni registar i Komisija za hartije od vrednosti treba da pokrenu postupke za izmenu vlasničke strukture u Jugoremediji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.