Protest radnika Energoinvesta: Već mjesecima bez plaća

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika Energoinvesta: Već mjesecima bez plaća

SARAJEVO - Sindikat jednog od najvećih privrednih giganata na području Bosne i Hercegovine - Energoinvesta - danas je najavio protestna okupljanja ispred zgrade poduzeća u ulici Hamdije Čemerlića.

U posljednjem periodu u ovom poduzeću vlada nezadovoljstvo među radnicima, s obzirom na to da im, kako tvrde, plaće kasne unazad već nekoliko mjeseci.

"Za danas su najavljena protestna okupljanja ispred zgrade poduzeća od 11:00 do 11:30 sati. Sindikat je pokrenuo ovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << akciju, jer se želi riješiti unutrašnja politika poduzeća, a to je problem koji je svima poznat. Za sada ne znamo koliko će se radnika odazvati ovom protestnom okupljaju, ali svakako da već jednom želimo riješiti naše probleme", kazao je za Radiosarajevo.ba Almir Salihović, predsjednik sindikata Energoinvesta.

Ovu informaciju potvrdio nam je i rukovodilac Kabineta direktora Energoinvesta Amer Obradović, koji je kazao da se ne radi o klasičnom štrajku radnika, nego o protestnom okupljanju.

"Ne znamo kako će se situacija dalje odvijati u ovom poduzeću. Sve aktivnosti dalje će provoditi sindikat", dodao je Obradović.

Podsjećamo, generalni direktor Energoinvesta Enes Čengić u intervjuu za Radiosarajevo.ba kazao je kako su sva dugovanja prema radnicima izmirena, te kako nemaju razloga za brigu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.