Prosječna neto plaća za veljaču 5.894 kune

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Apr.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosječna neto plaća za veljaču 5.894 kune

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosila je 5.894 kune, što je nominalno za 0,02 posto manje nego mjesec prije, pokazuju prvi podaci koji je u petak objavio Državni zavod za statistiku (DZS).

U odnosu na siječanj, prosječna je mjesečna neto plaća za veljaču bila je niža za 1 kunu ili nominalno za 0,02 posto.

No, u odnosu na veljaču 2016., prosječna je neto plaća za drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mjesec 2017. bila nominalno viša za 4,3 posto ili za 242 kune.

Po prvim podacima DZS-a, prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za veljaču ove godine iznosila je 7.930 kuna. Na mjesečnoj razini to je nominalni rast za 0,24 posto ili za 19 kuna, dok je na godišnjoj je razini prosječna bruto plaća bila veća za 195 kuna ili nominalno za 2,5 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stopa nezaposlenosti u ožujku pala na 14,4 posto

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Apr.2017

ZAGREB - Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj u ožujku je pala s prethodnih 15,3 na 14,4 posto, što je drugi mjesec kako je u silaznoj putanji, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)...U odnosu na ožujak prošle godine, stopa nezaposlenosti pala je, pak, za...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.