Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH 2.603 KM po kvadratu

Izvor: Capital.ba, 21.Avg.2023, 14:36

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH 2.603 KM po kvadratu

SARAJEVO – Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u drugom kvartalu iznosila je 2.603 KM po metru kvadratnom, objavila je Agencija za statistiku BiH. FOTO: Pixabay Prosječnu cijenu kvadrata prodatih novih stanova u BiH u drugom kvartalu čini 314 KM koje se odnose na cijenu građevinskog zemljišta, 1.532 KM na cijenu gradnje i dobit izvođača, te 757 KM na ostale troškove, uključujući i PDV. U poređenju sa prosječnom cijenom prodatih novih stanova po metru kvadratnom u 2022. godini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << prosječna cijena je veća za 6,5 odsto, a u odnosu na drugi kvartal lani veća je za 5,1 odsto. U drugom kvartalu prodato je 860 novih stanova i u odnosu na isti kvartal prethodne godine taj broj je veći za 7,5 odsto, a manji za 4,6 odsto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u 2022. godini. Površina prodatih novih stanova u drugom kvartalu ove, u odnosu na isti kvartal prošle godine, veća je za 10,5 odsto, a u odnosu na prosječnu površinu prodatih novih stanova u 2022. godini manja je za 3,4 odsto. Srna Чланак Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH 2.603 KM po kvadratu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Firme iz BiH manje radile u inostranstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2023, 11:19

SARAJEVO - Vrijednost izvršenih radova građevinskih firmi iz BiH u inostranstvu u prvom polugodištu iznosila je 53.650.000 KM i manja je za 4,3 odsto u odnosu na isti period lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.