Proširuje se mreža na navodnjavanje u Bratuncu

Izvor: Capital.ba, 09.Jun.2020, 12:21

Proširuje se mreža na navodnjavanje u Bratuncu

BRATUNAC – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić sa direktorom Jedinice za koordinaciju u poljoprivredi Stefanom Mitrovićem posjetio je danas Bratunac, gdje su sa načelnikom opštine Nedeljkom Mlađenovićem ozvaničili početak realizacije projekta proširenja mreže za navodnjavanje malinjaka i drugih poljoprivrednih površina. Pašalić je rekao da je zadovoljstvo doći u Bratunac, gdje je realizovano više značajnih projekata iz resora ovog ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i da se na tome neće stati. “Ovdje je Vlada uložila 9,1 milion KM u izgradnju sistema za navodnjavanje, investirano je i u druge vodoprivredne objekte, a, prije svega, u regulaciju riječnih korita“, precizirao je Pašalić. Pašalić je istakao da se najveći iznos podsticaja odonosi na malinu po kojoj je Bratunac prepoznatljiv, ali i za otkupljivače mlijeka i proizvođače povrća. Mlađenović je izrazio zahvalnost Pašaliću i Mitroviću jer su institucije kojima rukovode obezbijedile više od 20 miliona KM za projekte navodnjavanja. On je istakao da je dobijena podrška i za izgradnju sekundarne mreže za navodnjavanje i priključivanje što većeg broja proizvođača na mrežu, što treba da doprinese razvoju i drugih grana poljoprivrede, a ne samo malinarstva. Srna Чланак Proširuje se mreža na navodnjavanje u Bratuncu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pašalić: Iduće godine izgradnja sistema za navodnjavanje u Skelanima

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2020

SREBRENICA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić istakao je prilikom današnje posjete Srebrenici da Vlada Srpske ima poseban odnos prema ovoj opštini i da, osim redovnih, za ovu lokalnu zajednicu svake godine izdvaja i određeni iznos posebnih sredstava...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.