Proširenje beogradskog aerodroma je u toku: Evo koji noviteti očekuju putnike

Izvor: B92, 12.Jul.2020, 14:54

Proširenje beogradskog aerodroma je u toku: Evo koji noviteti očekuju putnike

Beograd -- Multimilionsko proširenje beogradskog aerodroma napreduje, budući da sve više avio-kompanija ponovo uspostavlja avio-saobraćaj do srpske prestonice.

Trenutno, radovi su u toku i unutar zgrade terminala, ali i spolja gde se gradi nova staza za poletanje, umetnuta pista, kao i kontrolni toranj.

Unutar postojećeg terminala, grade se "djuti-fri" objekti, koji će se uključivati šoping prostor od 882 kvadratna metra, kao i bar-restoran površine 372 kvadrata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Radovi su u toku i u lobiju biznis klase, a takođe su u izradi i dva nova izlaza za autobuse.

Aerodromski operator VINCI sklopio je partnerstvo sa Amadeusom kako bi modernizovao svoje IT sisteme, što će unaprediti iskustvo putnika, trenutne procese i pomoći novim uslugama. Pored obezbeđivanja personalizovanog iskustva putnicima, od ove tehnologije se očekuje da vrati putnicima poverenje u putovanja usred zdravstvene krize uzrokovanom pandemijom koronavirusa, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

"Naš cilj je da beogradski aerodrom učinimo središtem jugoistočne Evrope. Kombinacijom ful-servis i lou-kost prevoznika moramo da obezbedimo izbor putnicima. Cilj nam je da značajno unapredimo nivo usluge, komfora i raznolikosti komercijalne ponude na našem aerodromu", rekao je glavni komercijalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Žarko Suvačarov.

Veliki broj avio-kompanija je ponovo uspostavio saobraćaj sa beogradskog aerodroma, od njegovog otvaranja sredinom maja: Egejan erlajns, Aeroflot, Ostrijan erlajns, Belavija, iziDžet, Flajdubai, Norvidžan er šatl, Pegasus erlajns, Katar ervejz, Svis, Lufthanza, TAROM, Transavija, Turkiš erlajns, Er Srbija i Viz er.

Očekuje se da uskoro saobraćaj uspostave i Er Frans, poljski LOT, Etihad ervejz. Er Kairo će uspostaviti saobraćaj sledeće nedelje, dok je Alitalija najavila povratak u septembru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.