Prosečna plata u Makedoniji 250 ,

Izvor: B92, 30.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečna plata u Makedoniji 250 ,

Skoplje -- Prosečna mesečna isplaćena neto plata u Makedoniji bila je u avgustu 15.820 denara (257 evra), saopštio je Državni zavod za statistiku.

U poređenju sa avgustom prošle godine, plata je bila 9,5 odsto veća dok je na mesečnom nivou bila stabilna, odnosno tek neznatno manja, za osam denara.

Najveći rast neto plate na mesečnom nivou ubeležen je na sektorima snabdevanja struhom, gasom i vodom, poljoprivrede, lova i šumarstva i

zdravstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i socijalnih poslova.

Gledano na godišnjem nivou, najveći rast plate je registrovan u građevinarstvu i saobraćaju.

Avgustovska prosečna bruto plata, prema zvaničnim statistikama, bila je 25.758 denara (418 evra), 7,7 odsto veća na godišnjem nivou.

U avgustu 8,4 odsto zaposlenih u Makedoniji nije primilo platu što je za 2,9 odsto manje nego u isto vreme prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.