Propao plan bande hakera

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 08:27

Propao plan bande hakera

Najveći nacionalni naftovod u SAD ponovo je počeo sa radom, nakon što je na nekoliko dana zbog bande hakera prouzrokovano njegovo zatvaranje.

"Kolonijal pajplajn" je kasno juče ponovo pokrenut i iz kompanije je potvrđeno da će se svi vodovi, uključujući i bočne vratiti u normalno funkcionisanje, ali da će biti potrebno nekoliko dana da se sve isporuke goriva vrate u normalu, prenosi AP.

Prekid rada naftovoda izazvao je duge redove na benzinskim pumpama zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problema sa distribucijom i panične kupovine, čime su iscrpljene zalihe na hiljadama benzinskih pumpi.

Vozači su izveštavali o benzinskim pumpama sa malo ili nimalo benzina u nekim državama na jugoistoku SAD.

Demokratski guverner Severne Karoline Roj Kuper pozvao je ljude u toku jučerašnjeg dana da kupuju gorivo samo ako im je rezervoar prazan i da izveštavaju o svim slučajevima podizanja cena.

"Ova vest je još jedan razlog zbog kojeg ljudi ne treba panično da kupuju gorivo ako im zaista nije potrebno", tvitovao je guverner nakon što je kompanija objavila da ponovo pokreće naftovod.

Najveći naftovod za prenos prerađene nafte u SAD koji isporučuje oko 45 odsto goriva za istočnu obalu obustavio je u petak sve svoje operacije zbog hakerskog upada kojim nisu preuzeti svi sistemi za upravljanje, ali je kompanija zatvorila naftovod preventivno kako bi sprečila štetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.