Propala izgradnja žičare - niko se nije javio na tender

Izvor: B92, 06.Mar.2020, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propala izgradnja žičare - niko se nije javio na tender

Podgorica -- Tenderska komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za dodelu ugovora o koncesiji za projekat žičare Kotor – Lovćen proglasila je tender neuspešnim.

Kako se navodi u vladinom dokumentu, do 28. februara na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore nije pristigla nijedna ponuda za žičaru.

Na javni oglas u propisanom roku dve kompanije iz Crne Gore podnele su zahteve za otkup tenderske dokumentacije i to: Novi Volvox d.o.o iz Podgorice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Zetagradnja d.o.o iz Podgorice.

"U toku tenderskog postupka, ove kompanije su u skladu sa Zakonom o koncesijama podnele zahteve za produženje roka za dostavljanje ponuda. Ministarstvo održivog razvoja i turizma to nije prihvatilo, uz obrazloženje da su u pripremi tenderske dokumentacije cenjene sve okolnosti i neophodne radnje koje je bilo potrebno izvršiti u roku od 30 dana za pripremu ponude, u skladu sa Zakonom i uslovima istaknutim u pozivu i tenderskoj dokumentaciji", navodi se u vladinom dokumentu.

Takođe, Ministarstvo je od jedne kompanije primilo dva zahteva za pojašnjenje tenderske dokumentacije i blagovremeno dostavilo odgvore.

"S obzirom da do krajnjeg roka, 28.februara nije stigla nijedna ponuda, Tenderska komisija proglasila ga je neuspelim", navodi se u dokumentu, prenosi Bankar.

Na predlog Ministarstva održivog razvoja i turizma, Vlada je 5. decembra prošle godine usvojila Koncesioni akt za realizaciju projekta žičare Kotor – Lovćen i zadužila Ministarstvo da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje Javnog oglasa, koji je objavljen 27. januara ove godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROPALA IZGRADNJA ŽIČARE Niko se nije javio na tender

Izvor: Blic, 06.Mar.2020

Tenderska komisija za sprovođenje javnog nadmetanja za dodelu ugovora o koncesiji za projekat žičare Kotor – Lovćen proglasila je tender neuspešnim. Kako se navodi u vladinom dokumentu, do 28. februara na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore nije pristigla nijedna ponuda za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.