Promet u njemačkoj maloprodaji pao u prosincu

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Jan.2020, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promet u njemačkoj maloprodaji pao u prosincu

BERLIN - Božićne kupovine u prosincu 2019. razočarale su maloprodajne tvrtke u Njemačkoj, koje su zabilježile najveći pad prometa u više od dvije godine, pokazali su u petak podaci zavoda za statistiku (Destatis).

Kalendarski i sezonski prilagođen promet u maloprodaji smanjen je u prosincu u realnom izrazu za 3,3 posto u odnosu na prethodni mjesec, najviše od sredine 2017. godine, priopćio je Destatis.

Analitičari su očekivali znatno blaži pad, za oko 0,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << posto.

U studenom promet je porastao 1,6 posto, što je također bilo razočaravajuće slabo, primjećuje dpa.

U Destatisu pritom upozoravaju da preliminarni podaci o prometu u maloprodaji često podliježu promjenama, posebno kada je u pitanju prosinac. "U prosjeku su u protekle četiri godine vrijednosti za prosinac revidirane za dva postotna boda", naglašavaju.

Na godišnjoj razini promet je u prosincu prošle godine u realnom izrazu porastao 0,8 posto.

U cijeloj prošloj godini uvećan je 2,7 posto u realnom izrazu, osjetno snažnije nego u godini ranije kada je porastao 1,8 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.