Promet u RK Beograd manji od plana

Izvor: B92, 03.Jul.2009, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promet u RK Beograd manji od plana

Beograd -- Radomir Živanić, vlasnik kompanije Verano, kaže da je promet u Robnim kućama Beograd dosta manji od očekivanog, ali da i u vreme krize ispunjavaju svoje obaveze

"Da nije bilo krize, Robne kuće Beograd zaradile bi dovoljno novca da otplaćuju kredit, ali je trenutak takav da su zakupci rezervisani, a kupci manje troše", dodaje on za Politiku.

Živanić je rekao da je reč o jednoj od najvećih investicija u istoriji Srbije. „Samo u obnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Robnih kuća uložili smo 75 miliona evra, što je više nego mnoge poznate domaće i strane investicije”, kaže on.

Ipak, on dodaje da je to posao na duge staze i da se ne može govoriti o brzoj zaradi. Uz to, ovih dana Verano treba banci da uplati deset miliona evra na ime glavnice i još sedam miliona evra kamate.

On kaže da su od 32 objekta, 22 robne kuće kompletno obnovljene, a dogodine u ovo vreme svi objekti će biti otvoreni za potrošače.

Zbog krize, dodaje Živanić, zakupci su rezervisani, kupci manje troše, a obim trgovine je mnogo manji od očekivanog. Ipak, dodaje on, Robne kuće nekako mogu da izvršavaju svoje obaveze.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.