Promet berze 4,1 miliona dinara, oba indeksa u porastu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2023, 16:30

Promet berze 4,1 miliona dinara, oba indeksa u porastu

Promet na Beogradskoj berzi danas je iznosio 4,1 milion dinara, a oba indeksa i Belex15 i Belexline zabeležila su rast, navedeno je u izveštaju Beogradske berze. Indeks Belex15 porastao je za 0,99 odsto a Belexline za 0,62 procenta.

Dobitnici dana na berzi danas su bili Utva silosi iz Kovina, novosadski NIS, Impol Seval iz Sevojna i beogradsko Dunav osiguranje.

Akcije najvećeg dobitnika Utva silosa porasle su za 7,50 odsto i na zatvaranju trgovanja dostigle cenu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 4.300 dinara, akcije NIS-a imale su rast od 4,38 odsto i na kraju dana vredele po 738 dinara.

Akcije Impol Sevala porasle su za 1,89 procenata i dostigle cenu od 5.400 dinara a Dunav osiguranja za 0,49 odsto i na zatvaranju su vredele po 1.025 dinara.

Danas se najviše trgovalo akcijama NIS-a, jer je vrednost prometa njima iznosila 1,4 miliona dinara.

Na drugom mestu najtrgovanijih bile su akcije Impol Sevala sa vrednošću prometa od 772.200 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.