Projekat Kreiramo mogućnost za krojenje novog života u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2022, 14:02

Projekat "Kreiramo mogućnost za krojenje novog života" u Sremskoj Mitrovici

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličena je dodela opreme za realizovane biznis planove korisnicima, potpisivanje ugovora u okviru projekta „Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života“.

Cilj projekta je promovisanje socijalnog preduzetništva i cirkularne ekonomije, a 20 polaznika je prošlo obuku. Nakon potpisivanja ugovora, organizovan je obilazak postrojenja za reciklažu tekstila, poslodavca "Spildpro d.o.o." u kom je jedan broj polaznika počeo sa radom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Cilj projekta je promovisanje socijalnog preduzetništva i cirkularne ekonomije. U okviru ovog programa sprovedene su obuke za ranjive socijalne kategorije. 20 polaznika je prošlo obuku, 15 je dobilo zaposlenje u fabrici, a njih 10 je dobilo šiveće mašine. Radi se o preradi i reciklaži tekstila, te se radi i o i zelenom preduzetništvu.

Grad Sremska Mitrovica je odabrana na konkursu za dodelu bespovrtanih sredstava u iznosu od 100 hiljada eura, jer je ideja koja je dobijena za sprovođenja projekta u Gradu inovativna sa stanovišta zapošljavanja i sektora u kome se radi, a reč je o zelenoj ekonomiji i zapošljavanju u zelenim poslovima. Drugi element je socijalno preduzetništvo.

Potpisani su ugovori, a 6 samozaposlenih korisnika je dobilo vaučere za nabavku opreme, jer su pisali dobre biznis planove, a Grad im pomaže da da se osnaže i svoje planove i ostave, izjavila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Sremska Mitrovica je počela da primenjuje socijalno preduzetništvo i na mlađim naraštajima, naima u mitrovačkoj Gimnaziji su održana predavanje na tu temu. Posebna vredost ovog projekta je ta što je paralelno urađena i obuka za sve lokalne službenike iz celog okruga, koji su saznali nešto novo o zelenom ekologiji, zelenim poslovima i socijalno preduzetništvu. Svi ovi elementi su potrebni i korisni za dalje planiranje loklanih politika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.